Conditii de calatorie Anglia

Conditii de calatorie Anglia:

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Sumar:

Începând cu data de 17 mai 2021, autoritățile britanice introduc un nou sistem de măsuri/condiții pentru persoanele care sosesc din străinătate. Măsurile aplicabile privind testarea și carantina sunt individualizate în funcție de statul de proveniență a călătorului și de gradul de răspândire a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, în funcție de rata de infectare, statele vor fi încadrate într-una din cele 3 liste: roșie, portocalie și verde. • Lista VERDE – la sosirea în Marea Britanie, călătorul trebuie să prezinte:

1) un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ,

2) formularul passenger locator form,

3) codul de rezervare a unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care va fi efectuat în ziua a 2-a de la sosirea în Marea Britanie. Nu este necesară efectuarea măsurii de izolare la domiciliu. •

Lista PORTOCALIE – la sosirea în Marea Britanie, călătorul trebuie să prezente:

1) un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ,

2) formularul passenger locator form,

3) codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada efectuării măsurii de autoizolare. Este obligatorie efectuarea măsurii de autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile. Opțional, persoanele care sosesc dintr-un stat inclus în această categorie pot rezerva și un test (Test to Release) pentru a reduce perioada autoizolării la domiciliu. Mai multe detalii pot fi consultate mai jos, precum și pe pagina de internet: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

Lista ROȘIE – la sosirea în Marea Britanie, călătorii dintr-un stat inclus pe această listă vor fi supuși măsurii de carantină instituționalizată pentru o perioadă de 10 zile într-o unitate hotelieră special desemnată acestui scop. De asemenea, persoana trebuie să prezente: 1) un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, 2) formularul passenger locator form, 3) codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada carantinării/autoizolării, 4) codul de rezervare a hotelului pentru carantina instituționalizată. În această situație, persoanele nu mai au posibilitatea de a finaliza măsura carantinei începând cu a 5-a zi ca urmare a efectuării unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (Test to Release Scheme), al cărui rezultat să fie negativ.

ATENȚIE!! Conform clasificării anunțate de guvernul britanic, România a fost inclusă pe lista „portocalie” (amber). Având în vedere faptul că listele se modifică în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, se recomandă consultarea constantă a informațiilor prezentate la pagina de internet: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england. Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord sau Insula Jersey venind din România sau din oricare alt stat (cu excepția Irlandei și Insulelor Man, Jersey și Guernsey) sunt obligate să respecte condițiile menționate anterior, aplicabile pentru persoanele care sosesc din state incluse pe lista portocalie (amber). Încălcarea dispoziției privind autoizolarea se pedepsește cu amendă al cărei cuantum poate fi de până la 10.000 GBP. Atenție!! Persoanele care au efectuat ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 sau care au fost depistate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 3 luni, NU sunt exceptate de la condițiile menționate anterior.

sursa: mae.ro	

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

REZERVA LOC!